Films: september

19678_98836_st_sd-high

Al jaren heb ik af en aan een Pathé unlimited card en sinds een paar maanden zit er ritme in; elke maandag met paps naar de bioscoop. Niet alleen is het quality time met mijn vader, want zo praat je wekelijks even bij, het brengt me voor een paar uur per week ook naar een totaal andere wereld.

Tijd om eens te delen wat voor films ik dan zoal bekijk.

Christopher Robin

Voor mij was dit een film die al heel lang op mijn wensenlijstje stond, de verfilming van Winnie the Pooh. Het vertelt het verhaal over Chrisopther Robin, die na alle verhalen als kind volwassen is geworden en Winnie the Pooh en zijn vrienden is vergeten. Als hij na een korte terugkeer in het Honder Bunderbos in de problemen zit, komen Winnie, Knorretje, Iejoor en Tijgertje in actie om Christopher en zijn familie te redden. Ik was was sceptisch vooraf; zou een verfilming het beeld wat ik van mijn jeugdhelden heb niet volledig verpesten?

Maar niks was minder waar. Het voelde voor mij alsof de knuffelige vrienden werkelijkheid zijn en ik ze zo tegen zou kunnen komen in Londen. In deze film worden de levenslessen van Winnie the Pooh alleen maar meer duidelijk in contract met het drukke leven van Christopher Robin, waarin hij zijn gezin uit het oog is verloren. Iets waar wij in het dagelijks leven ook wat van kunnen leren, want vaak zijn wij het kind in onszelf verloren en houden wij ons teveel bezig met zaken als geld en carrière, terwijl er andere dingen veel belangrijker zijn. En in een tijd dat we geen moment willen missen en altijd online staan, wil het werken om te denken als Pooh: People say nothing is impossible, but I do nothing every day.

Searching

In de film Searching raakt de 16-jarige Margot vermist. Haar vader, David besluit op haar laptop in te breken als er na 37 uur nog geen tegen van leven is en ook het politieonderzoek nog geen resultaten lijkt te hebben en zo zelf een onderzoek te starten met heftige gevolgen van dien.

Wat ik heel tof aan de film vond is dat deze volledig ‘digitaal’ wordt verteld. Dit betekent dat vanaf het begin van de film, je alles via computerschermen te zien krijgt. Dit begint met Margot als klein meisje die haar eigen account op de computer krijgt, maar tijdens het onderzoek ook het doorzoeken van Facebook. Veel belangrijke momenten worden middels nieuwsberichten en YouTube in beeld gebracht, waardoor je je begint te realiseren hoe digitaal we anno 2018 zijn geworden. De acteurs waren in circa twee weken klaar, echter heeft het nog twee jaar geduurd om de film te editten.

Ondanks dat was het een verhaallijn die een aantal vreemde twists heeft en een einde wat je niet aan ziet komen, maar ook even duurt voordat het logisch wordt (mogelijk mede omdat alles dus op een andere manier in beeld wordt gebracht). Zeker een aanrader als je nog één keer het MSN geluidje wilt horen.

24715_99391_st_sd-high
Bron: Pathé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s